14%
  • Donatii 550lei
  • Obiectiv 4,000lei
  • Zile ramase Finalizat
Facebook Messenger

Ajută un tată cu deficit de auz și cei 2 copii

Caz raportat și verificat de Salvați Copiii!

Tata împreună cu cei doi băieți au primit o locuință socială situată în sectorul 1, statutul lor fiind acela de chiriași, printr-un contract cu Primaria Municipiului București.

Tatal are un deficit de auz și poartă o proteză auditivă, având certificat de handicap pentru care primește un ajutor social în valoare de 178 lei.  Cei doi copii, Florin – 11 ani și Alberto – 17 ani nu au mers niciodata la școală până anul trecut când au intrat în programul Centrului Educațional Salvați Copiii.

Și ei primesc alocațiile de stat în valoare de 168 lei, iar în prezent au susținut examenele de final și au absovit clasa întâi în cadrul programului ”A Doua Șansă”. Având în vedere venitul redus al familiei, tatîl nu a mai reușit să achite plata întreținerii de câteva luni și a fost contactat de către reprezentanții Primăriei pentru a închide contractul de închiriere din acest motiv.

Din cauza hadicapului, tatăl nu reușește să se angajeze, însă muncește ocazional pe șantier și strânge pet-uri pentru niște bani în plus.

Pentru copilul mai mare, tatăl a început demersurile de obținere a unui certificat de handicap, având și el o tulburare emoțională care se manifestă cu reacții violente.

Florin, băiatul cel mic, este o dulceață de copil ! Acesta are o problemă de vedere, un strabism rezistent, urmând să meargă la oftalmolog. Cel mai probabil va avea nevoie de ochelari. Băiatul este un adevărat exemplu de cumințenie și bun simț. Merge la școală cu pantalonii și încălțările rupte, dar… are dorința de a frecventa cursurile și asta este cel mai important ! (Florin este băiatul cu tricou alb negru din magine)

Acum, cu atât mai mult, ne dorim să îi ajutăm, întrucât copiii sunt în mediul școlar și există șansa ca ei să poată finaliza într-un ritm alert învățământul obligatoriu și să poată lucra ulterior.

Domnul Nica se angajează să se asigure că cei doi copii vor continua să studieze și va face eforturi mai mari astfel încât să nu mai rămână în urmă cu plata întreținerii.

În prezent, nevoile urgente ale familiei sunt:

Plata întreținerii și a utilităților până la sfârșitul anului – 300Ron/lună.

Alimente – 400 Ron/lună

Sprijin financiar pentru susținerea băieților la școală  (haine, rechizite, produse igienico-sanitare)– 500 Ron/lună.

Donațiile pot fi de natură BANI CASH, PLATĂ ONLINE în contul Charityby99 – apăsând butonul ”Donează” din pagina campaniei, sau TRANSFER BANCAR direct în contul Charityby99 deschis la Banca Comercială Română: RO63RNCB0082141785380001 .

 

Această familie are nevoie de sprijinul vostru, oameni frumosi!

Orice donație este binevenită !

#implicate #ORomanieMaiBuna #primimmultumimdammaideparte

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.