32%
 • Donatii 2,250lei
 • Obiectiv 7,200lei
Facebook Messenger

O intreaga familie locuieste in strada!

În urmă cu 2 ani, această familie formată din mama, 2 fetiţe, fratele mamei şi cei 2 bunici au fost evacuaţi dintr-o locuinţă închiriată şi de atunci nu au mai găsit pe nimeni care să le închirieze un adăpost. Motivul pentru care nimeni nu doreşte să “îşi asume acest risc” îl reprezintă faptul că aceşti oameni sunt de etnie rromă!

Cele două copile sunt Florea Sorina Gabriela şi Florea Lorena, iar mama de 23 de ani este Florea Mariana. Bunicii sunt Florea Tanasica de 51 de ani şi Tudorache Aurica de 64 de ani, şi împreună cu fratele mai mic al mamei, Florea Cristian în vârstă de 16 ani (elev) au ajuns să doarmă pe stradă!

Deşi familia are dosar de locuinţă social încă din 2006, Primaria Sectorului 1 nu a luat nici o masură, astfel încât cei 6 membri ai familiei se adăpostesc în prezent pe un teren vilan din zona cartierului Dămăroaia, sub nişte dale de beton. Şi-au improvizat acolo un spaţiu de dormit din saltele şi celofane care să le ofere celor două fetiţe, de 6 şi respectiv 3 ani, un colţisor ferit de frig şi umezeală. În ciuda tuturor dificultăţilor mama are grijă ca Sorina, fata cea mare, să meargă la şcoală zilnic curată şi pregătită. Nu au nici o facilitate sanitară, însă locul în care sunt acum îl păstrează curat şi îngrijit (în limita posibilităţilor având în vedere locaţia)!

Atât mama cât şi bunicii muncesc cu ziua pe unde găsesc şi se gospodăresc din alocaţiile de stat ale fetiţelor. Mama lucrează ocazional ca ajutor într-o spălătorie, iar bunicul colectează pet-uri pe care mai apoi le reciclează.

Cu ajutorul dumneavoastră, dorim să le găsim acestor oameni o locuinţă de închiriat şi să le oferim lucrurile esenţiale pentru a putea duce o viaţă normală, ferită de primejdiile străzilor.

Nici un om nu ar trebui să doarmă sub cerul liber la temperaturi de sub zero grade, darămite o fiinţă fragilă cum e un copil!

Caz venit şi verificat de către Salvati Copiii.

 

Ce s-a realizat până acum? Aici puteti gasi detalii:

Ne gasesti si pe Facebook    

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 review-uri
 • Andreiana Viorica Nicoleta
  6:13 pm - December 14, 2016.

  Buna seara as dori sa donez hainute pentru acesti copii.

  • Adela
   3:07 pm - December 15, 2016.

   Buna Viorica,
   Le poti aduce in Bdul Dacia nr.99, Bucuresti.
   Te rog, hainele sa fie curate & in buna conditie & sa ai numele familiei trecut pe pachet.
   Tel: 0731 835 000

   Multumim.