0%
  • Donatii 0lei
  • Obiectiv 2,500lei
  • Zile ramase Finalizat
Facebook Messenger

Ioana are nevoie de sprijinul vostru

Caz raportat și verificat de Salvați Copiii!

Familia Anghel, formată din mama, tata și fetița – Ioana, locuiește într-o căsuță veche, fără apă curentă și fără electricitate, în cartierul Bucureștii Noi. Căsuța aparține unchiului patern care locuiește cu ei, dar acesta are o boală cronică și necesită îngrijire permanentă. Acesta este și motivul pentru care mama este casnică. În prezent, tatăl are un loc de muncă stabil și lucrează la o spălătorie auto.

Ioana are povestea ei deosebită cu Salvati Copiii.

La vremea când trebuia să meargă la școală, nu putea fi înscrisă pentru că părinții nu aveau domiciliul în București. Așa că Asociația Salvați Copiii a înscris-o la programul ”A Doua Șansă”, chiar dacă nu întrunea condiția de a depăși cu trei ani vârsta clasei întâi.

A învățat cu mare conștiinciozitate și după ce a absolvit cinci clase în programul ”A Doua Șansă” a mai pierdut încă un an încercând să găsim o școală cu oameni deschiși care să nu se teamă să facă transferul din programul ”A Doua Șansă” în programul de zi.

În cele din urmă, fetița a fost înscrisă la Scoala Gimnaziala nr. 181 unde este elevă la zi, în clasa a VI-a. Nu îi este deloc ușor, dar merge mai departe; nu a renunțat la școală și nici la dorința de a deveni independentă într-o bună zi!

Ioana se descurcă foarte bine la limba română și la limba engleză, însă mai are nevoie de ajutor la matematică – pe tot parcursul vacanței de vară face zilnic pregătire cu o voluntară de la Salvați Copiii. În general, rezultatele școlare sunt mulțumitoare, la celelalte materii având medii de 7 și 8.

Faptul că s-a adaptat atât de bine la învățământul de zi și lucrurile functionează pentru ea, înseamnă până în acest moment integrare școlară – care este începutul unei integrări sociale și a unui viitor promițător.

Visul ei este ca după finalizarea celor 8 clase să meargă la liceu și să facă în paralel un curs de bucătărie, astfel încât să se poată angaja la un hotel mare unde să gătească.

Ceea ce colegii nu stiu despre ea este că timp de 6 ani și-a făcut temele pe grabă înainte să vină seara și să dispară lumina naturală – famlia nu are curent electric. Iarna și-a scris temele la lumânare dar nu s-a plâns și nu a cerut ajutorul.

De ceva timp părinții au strâns 1500 Ron pentru branșarea la electricitate, iar noi ne dorim să strângem cu ajutorul dumneavoastră restul de bani necesari – până la 4000 Ron.

În prezent, nevoia urgentă a familiei este:

Branșare la electricitate : 2500 Ron

Acest copil frumos și ambițios are nevoie de sprijinul vostru, oameni frumosi!

Donațiile pot fi de natură BANI CASH, PLATĂ ONLINE în contul Charityby99 – apăsând butonul ”Donează” din pagina campaniei, sau TRANSFER BANCAR direct în contul Charityby99 deschis la Banca Comercială Română: RO63RNCB0082141785380001 .

Suntem recunoscători pentru orice donație și vă mulțumim în numele tuturor celor pe care îi sprijinim!

Orice donație este binevenită !

#implicate #ORomanieMaiBuna #primimmultumimdammaideparte

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.