Realizări

Ce am facut pana in prezent

Împreună schimbăm vieţile oamenilor din familii defavorizate, prin grijă, implicare, compasiune și suport financiar, oferite necondiţionat, cu scopul de a dărui demnitate și speranța unei vieți mai bune!

Până în prezent peste 30 de copii din 12 familii au primit sprijinul nostru și au aflat că nu sunt singuri în lupta cu greutățile vieții.

Familia este temelia societătii. A ajuta o familie să rămană impreună, să se dezvolte și să rămană unită, considerăm că este cel mai sănătos lucru pe care îl putem face pentru societate. Donațiile de Crăciun, Paște… uneori nu sunt suficiente pentru a ajuta o familie să scape de datoriile la întreținere, copiii să își facă lecțiile când părinții au chiar câte 2 joburi sau pereții casei să nu se dărâme.

Familia Florea

În urmă cu 2 ani, această familie formată din mama, 2 fetițe, fratele mamei și cei 2 bunici au fost evacuați dintr-o locuință închiriată și de atunci nu au mai găsit pe nimeni care să le închirieze un adăpost.

implica-te.org a venit în ajutorul familiei cu hăinuțe și alimente, iar pe timpul iernii am găsit un adăpost temporar pentru mama și cele 2 fetițe.

În prezent, am găsit un loc de muncă pentru mama copilașilor, iar aceasta are asigurat un venit minim din care familia poate să trăiască, iar principal preocupare a noastră este de a găsi o locuință de închiriat pentru această familie.

Familia Florea
Ana Mama 5 copii

Ana, mamă cu 5 copii

Împreună cu cei 5 copilaşi trăieşte într-o cămăruţă foarte modestă. Din nefericire, situaţia financiară foarte precară nu i-a permis Anei nici măcar să pună o uşă la intrare care să menţină încăperea încuiată şi securizată.

Cu ce am ajutat până acum? Lună de lună se asigură scutece, lapte praf și alimente pentru copilași, în valoare de 500 Ron.

Foarte important : s-au cumpărat și montat ușa și cele 2 ferestre care acum adăpostesc în siguranță întreaga familie !

Elena, mamă cu 9 copii

Elena este o femeie harnică, care și-a învățat copiii că respectul și buna ascultare față de părinți și de cei din jur sunt foarte importante. Indiferent de ora la care intri în casa ei, acolo găsești curățenie, iar noi suntem de-a dreptul impresionați de acest lucru. Acesta este un semn că Elena muncește din greu pentru a-și crește cei 9 copii, iar munca ei este respectată de către aceștia.

În lunile mai și iunie, ”Implică-te” a venit în ajutorul acestor copilași, oferindu-le alimente și scutece în valoare de 500 lei pe lună.

Elena mama 9 copii
Caty si familia ei

Caty, mamă cu 6 copii

Tot ce și-a dorit a fost un loc de muncă şi o căsuţă în care să își poată adăposti copiii de frig și de agresivitatea soțului. Când ne-au cerut ajutorul nu aveau nici măcar ușa de la intrare, iar șobolanii erau ca la ei acasă ! Cam așa arăta: https://goo.gl/5UJDG8

Ei bine, cu ajutorul dumneavoastră am schimbat în bine toate aceste lucruri:  Caty s-a despărțit de soț, i-am găsit casa cu chirie în comuna Tamaș, au bucătărie și baie, Caty și-a găsit loc de muncă stabil – la un lanț de fast food, iar băiatul cel mare, Adi, lucrează și el la menținerea curățeniei într-un hotel de 5 stele din București.

Angelica, părinte singur cu 4 copii

Angelica, mamă singură cu 4 copii, a fost nevoită să divorțeze după ce a făcut eforturi mari de a-şi ajuta soţul să renunţe la băutura care le distrugea viaţa şi aşa precară. Locuiau într-o zonă unde se aruncau gunoaiele, au construit o cămăruţă şi încercau să crească pe cât se poate de bine cei 4 copii.

De atunci au trecut doi ani, iar cu ajutorul IMPLICĂ-TE s-au mutat la două camere, cu o chirie de 1000 lei pe lună. Muncește 10 – 12 ore pe zi, are o casă curată, 3 copii premianţi, de o curăţenie şi un comportament de invidiat.

Angelica dorește să își reia studiile, dar asta presupune mai puţine ore de muncă şi suport financiar. Fiica ei mai mare de 16 ani lucrează într- un Fast Food şi momentan plătește jumătate din chirie, în timp ce nu are absenţe la liceu şi se descurcă destul de bine.

Lidia, o mamă și 4 copilași

”Avem nevoie de AJUTOR!” – Acesta a fost mesajul primit în urmă cu un an, de la Lidia care își crește singură cei 4 copii, cu vîrste cuprinse între 1 și 9 ani.

De atunci și până acum IMPLICĂ-TE a asigurat lemne pentru foc pe timpul iernii, produse de igienă, iar lună de lună se asigură alimente, lapte praf și scutece pentru copilași, în valoare de 500 Ron/lună.

Familia Nica. Tatăl cu deficit de auz și cei 2 copii

Datorită celor de la Salvați Copii care au verificat și raportat cazul, am putut ajuta familia Nica cu plata restanțelor la întreținere, care îi punea în pericol de evacuare. Acum tatăl continuă să muncească, iar copiii să îți continue studiile în cadrul programului ”A Doua Șansă”, organizat de Salvați Copiii.

IMPLICĂ-TE, în cifre, pentru copii şi familiile lor

Peste 40 de persoane, copii și adulți, cărora le-am oferit spijin gratuit : suport financiar pentru plata chiriei și plata utilităților, haine, alimente, lemne pentru foc, scutece, lapte praf, acces la educație și locuri de muncă

2 ani
de cand am inceput sa ne implicam si sa ajutam! Putem schimba destinele celor cu probleme, dar numai cu ajutorul tau IMPLICA-TE!
7 copii
cu rezultate bune au acces la afterschool, prin intermediul programului ”Ajută cu o donație un copil la afterschool”
4 mame
care au acceptat să facă parte din proiectul ”Școala pentru mame” au acum șansa de a învăța să scrie și să citească.
40 oameni
părinți și copii, au participat la evenimentul ”Un 1 iunie de poveste” organizat de asociația implica-te.org

Multumim mult pentru donatii:

Restaurant The Library, TNT, OSF Global Services

Ati reusit cu totii sa aduceti zâmbete pe chipul acestor copilasi. Sunteti cu totii minunati, iar multumirile din partea familiilor pe care le ajutati sunt nenumărate.

 

 

Multumim din suflet, oameni frumosi!

 

Credem în EDUCATIE ca drept al omului și considerăm că toți copiii și părinții din familii defavorizate trebuie să beneficieze de servicii adecvate de educație, la momentul potrivit, pentru a-și putea crea un viitor mai bun.

Ajutăm cu profesionalism și dăruire copiii și adulții care trăiesc în familii defavorizate, oferind acces la educație atât pentru ei cât și pentru mamele lor.

Programe de educaţie dezvoltate de IMPLICĂ-TE

Școala pentru mame – la acest program au acceptat să ia parte 4 dintre mamele din familiile sprijinite de noi, iar în luna mai și iunie au avut loc 15 ședințe (50 Ron/ședință, total 750 Ron). Imagini aici .

Afterschool pentru copiii din familii defavorizate – Cu ajutorul OSF Global Services, care a venit în ajutorul copiilor cu donații financiare considerabile, în lunile mai și iunie la acest program au luat parte 7 dintre copiii, iar rezultatele sunt din cele mai bune.

Au fost în total 23 de prezențe, cu un cost de 23 Ron/ prezență. Total : 690 Ron. Cu ajutorul vostru dorim ca din luna septembrie numărul acestora să crească, astfel încât tot mai mulți copii să aibă acces suplimentar la educație. Mulțumim Osf Global Services pentru donații!

Campania 2%

Redirecționarea a 2% din impozitul pe venit al persoanelor fizice se poate face până în fiecare an prin completarea unui formular și trimiterea acestuia la administrația financiară. Orice persoană care a obținut în anul precedent venituri din salarii sau activități independente poate redirecționa 2% din impozitul pe venit pentru îngrijirea bolnavilor incurabili. Peste 40 de persoane au ales IMPLICĂ-TE in anul 2017. Procedura nu implică niciun cost pentru contribuabil.